У Києві перейменували арку Дружби народів – Кличко

Читать на русском
Рейтингове голосування щодо перейменувань столичних об'єктів Київрада подовжила до 19 червня.
Укрінформ

Київрада сьогодні, 14 травня, ухвалила рішення щодо декомунізації назви арки Дружби народів. Відтепер вона називається - Арка Свободи українського народу. Окрім арки перейменували ще десятки пам’ятників.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомляє у Telegram.

«Також депутати затвердили перелік понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які потрібно прибрати з вулиць і будівель столиці, й передати до музею тоталітаризму. Що стосується перейменувань, це - резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів академії наук України, інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань. Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов'язані з Росією. Але, нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес найменувань має бути швидким, проте обґрунтованим», - повідомив Кличко.

Шапка Киви і портрети Леніна: найгучніші скандали, пов’язані з декомунізацієюНайгучніші медійні скандали, пов’язані з декомунізацією ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Мер Києва зазначив, що рейтингове голосування щодо перейменувань столичних об'єктів Київрада подовжила до 19 червня. Відбуватиметься голосування в мобільному додатку «Київ цифровий».

Варто зазначити, що арка Дружби народів була відкрита у 1982 році в рамках святкування 1500-річчя Києва і 60-ї річниці створення СРСР.

26 квітня у Києві демонтували бронзову скульптуру двох робітників, яка була встановлена «на ознаменування возз'єднання України з росією». Коли скульптуру намагалися підняти краном, у російського робітника відпала голова.

Нагадаємо, шо на Чернігівщині демонтують пам'ятник, присвячений «дружбі народів».

Раніше голова КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський запропонував столичній владі перейменувати п'ять станцій.

Також нагадаємо, що мер Дніпра анонсував дерусифікацію десятків вулиць міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: