Бюджет росії не відповідає витратам на війну – британська розвідка

Читать на русском
Державний бюджет російської федерації на 2023 рік занадто оптимістичний та не відповідає витратам на війну.
aa.com.tr

Державний бюджет російської федерації на 2023 рік занадто оптимістичний та не відповідає витратам на війну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Відомо, що нещодавно російський президент володимир путін схвалив держбюджет рф. На оборону наступного року країна-терорист планує виділити 9 трлн рублів (143 млрд доларів). Це майже 30% від всього бюджету, що набагато більше, ніж у попередні роки. Однак розвідники вважають такий бюджет занадто оптимістичним і зауважують, що фінансування інших сфер, ймовірно, зменшать.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Бюджет, схвалений путіним, ймовірно, є надто оптимістичним щодо очікуваних доходів і витрат у 2023 році. Тому інші частини російського бюджету, ймовірно, зазнають дедалі більшого тиску для покриття витрат на війну», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, протягом 9 місяців повномасштабної війни проти України росія витратила 82 мільярди доларів.

Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

Також раніше зауважували, що одним з основних факторів, що обмежує наступальний потенціал росії, є нестача боєприпасів, що посилюється проблемами з логістикою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: