За 9 місяців рф витратила на війну чверть свого бюджету – ЗМІ

Читать на русском
Росія за 9 місяців витратила на війну проти України 82 мільярди доларів. Ця сума становить близько чверті від річного бюджету країни-агресора.
Ілюстративне фотоФото – EPA

Протягом 9 місяців повномасштабної війни проти України росія витратила 82 мільярди доларів.

Про це повідомляє Forbes.

Ресурси кремля на військові потреби вичерпуються, тому у 2023 році «рахунок» може виявитися занадто високим. У 82 млрд, які витратила росія, входять безпосередні витрати, які необхідні для підтримки військової агресії. Однак ця сума не включає стабільні витрати на оборону чи втрати в економіці.

Залужний про ракетні удари: рф веде війну проти мирних громадянРосія, нездатна подолати ЗСУ, веде війну проти мирного населення України. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram-каналі.

Відомо, що у 2021 році бюджетні доходи в росії становили 340 мільярдів доларів. Нинішні витрати на війну дорівнюють приблизно чверті річного бюджету країниа-агресора.

Зазначається, що продовження війни вимагає для росії вже більше грошей, адже доходи від експорту нафти та газу знизилися. Також рф втратила більшу частину газового ринку ЄС після зупинки поставок через «Північний потік», а також санкцій на російську нафту, які почнуть діяти з грудня.

Аналітики наголосили, що восени вартість витрат на війну зросла вдвічі. Станом на зараз агресія кремля вимагає близько 10 млрд доларів на місяць.

Нагадаємо, за добу 23 листопада під час бойових дій в Україні знищено ще 310 російських окупантів, найбільше на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках. Загальні втрати армії ворога становлять 85 тисяч 720 військовослужбовців.

Російська армія від час початку повномасштабного вторгнення в Україні втратила понад 8 тисяч одиниць військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: