Мін'юст просить конфіскувати квартиру ректора вузу з окупованого Криму

Читать на русском
До антикорупційного суду подано позов від Міністерства юстиції щодо застосування санкції до ректора так званого інституту.

Міністерство юстиції просить конфіскувати квартиру «Кримського федерального інституту ім. В.І. Вернадського» Андрія Фалалєєва у рамках санкції, застосованої до нього Радою національної безпеки та оборони.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду від 25 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Одним з рішень ВАКС відкрив провадження за позовом Мін'юсту до Фалалєєва. В нього вказується, що він є іпотекодавцем (власником) майнових прав на квартиру загальною площею 74 кв. м і тому просять її конфіскувати. Іншим рішенням антикорупційний суд заборонив будь яким особам здійснювати будь які дії з цим майном.

«Заяву Міністерства юстиції України від 24 листопада 2022 року про забезпечення адміністративного позову задовольнити повністю. Вжити у справі заходи забезпечення адміністративного позову. Заборонити органам державної реєстрації прав на нерухоме майно, державним реєстраторам прав на нерухоме майно, державним реєстраторам органів місцевого самоврядування, особам, які виконують функції державного реєстратора прав на нерухоме майно, вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо квартири загальною площею 74 кв. м», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Мін'юст подав позов до ректора МДІМВ МЗС росії Анатолія Торкунова. В нього хочуть конфіскувати квартиру та нежитлове приміщення. Раніше ВАКС конфіскував майно російського олігарха Володимира Євтушенкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: