Останнім часом росіяни запускали дрони-камікадзе по Україні з Азовського моря – ПС ЗСУ

Читать на русском
У ЗСУ вважають, що росіяни декілька тижнів не використовували іранські безпілотники, ймовірно, через брак дронів.
Imamedia via AP

Російські окупаційні війська під час нещодавніх атак запускали дрони-камікадзе по Україні саме з акваторії Азовського моря.

Про це йдеться у повідомленні речника Повітряних сил Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«З Азовського моря зараз запускають дрони-камікадзе. Зі східної частини Азовського моря, Краснодарський край. Дві крайні атаки дронів були саме звідти», - сказав Ігнат.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим саме рф атакує з повітря та як Україна захищається від цьогоПредставник командування також звернув увагу на використання ворогом дронів, зокрема, «Шахедів», що є доволі дешевою зброєю, яка має на меті виснажувати ППО.

Згідно з його словами, росіяни декілька тижнів не використовували іранські безпілотники, ймовірно, через брак дронів. Проте є вірогідність, що росія вже отримала нову партію «камікадзе».

Нагадаємо, що Україна розробила дрон, схожий на іранський «Шахед», але з важливим покращенням. Український безпілотник зможе атакувати цілі кілька разів.

Раніше в ОК «Південь» назвали можливу причину зниження активності іранських дронів.

Також нагадаємо, що росія 10 грудня вночі атакувала дронами Shahed енергооб'єкти на півдні України. ЗСУ збили 10 з 15 безпілотників. Повідомляли, що Одеса та частина Херсона після атаки дронами залишилися майже повністю без світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: