Перша партія ударних дронів Shahed у росії, ймовірно, закінчилася – ВСУ

Читать на русском
Російські військові вже кілька тижнів не використовують для ударів по Україні іранські дрони-камікадзе. Це пов'язано не лише з морозами.

Російські військові вже кілька тижнів не використовують для ударів по Україні іранські дрони-камікадзе. Це пов'язано не лише з морозами, а й із закінченням партії БПЛА з Ірану.

Таку думку озвучив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу у вівторок, 6 грудня.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

«Уже кілька тижнів не помічено використання дронів-камікадзе на кшталт Шахед. Є різні думки, фактори та ознаки, які говорять про те, що ймовірно та перша партія, яку отримали окупанти, закінчилася у них», – зазначив Ігнат.

За його словами, було замовлено понад 1700 одиниць, понад 1400 вони вже випустили по Україні, а 350 приблизно було збито ППО.

«Вже три тижні приблизно вони їх не використовують. Ознаки говорять про те, що, можливо, перша партія у них закінчилася. Поки що немає інформації про те, що Іран постачатиме ще таке озброєння», – додав спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ повідомляли, що росія перестала запускати дрони-камікадзе Shahed-136 швидше за все тому, що вони не пристосовані до польотів під час морозів.

У Міноборони розповіли скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: