Український дрон-камікадзе успішно пройшов низку випробувань – Укроборонпром

Читать на русском
Концерн нещодавно анонсував розробку українського дрона-камікадзе з вантажопідйомністю до 75 кілограмів вибухової речовини.
Ілюстративне фотоcfts.org.ua

ДК «Укроборонпром» провів низку успішних випробувань першого українського ударного безпілотника з дальністю ураження на тисячу кілометрів.

Про це речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад розповіла в ефірі телемарафону.

Як зазначається, наступним етапом мають стати випробування під дією засобів радіоелекронної боротьби.

«На сьогодні низка етапів успішних випробувань позаду. На виконання доручення начальника Генерального штабу Збройних Сил України ми переходимо до етапу випробувань під дією РЕБ», - сказала вона.

У ЗСУ розповіли, чому рф стала рідше запускати іранські дрони по УкраїніЗгідно з інформацією командування ЗСУ, росія так само може продовжувати накопичувати БПЛА та іншу зброю.

При цьому, Сад нагадала, що концерн нещодавно анонсував розробку українського дрона-камікадзе з вантажопідйомністю до 75 кілограмів вибухової речовини.

«Після того, як ми успішно випробуємо безпілотник під дією РЕБ, сподіваємось, що зможемо перевірити його у бойовому застосуванні. Обіцяли до кінця цього року, намагаємось цю обіцянку виконати», - зазначила речниця «Укроборнпрому».

Нагадаємо, що у держконцерні «Укроборонпром» 17 жовтня анонсували завершення розробки нової зброї з дальністю до 1000 кілометрів.

Раніше «Укроборонпром» анонсував випуск 152-мм снарядів, які використовуватимуть українські захисники по всій лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: