Росія може виробляти високоточні ракети, незважаючи на західні санкції – експерти

Читать на русском
Той факт, що росія продовжує виробляти передові керовані ракети, говорить про те, що вона знайшла способи придбати напівпровідники та іншу техніку, незважаючи на санкції. Або використовує значні довоєнні запаси.
Ілюстративне фото

Деякі з крилатих ракет, які росія наприкінці листопада запустила по цивільній інфраструктурі України, були виготовлені через кілька місяців після того, як Захід ввів санкції, спрямовані на позбавлення рф компонентів, необхідних для виробництва цієї зброї.

Про це пише видання The New York Times із посиланням на дані британської групи з дослідження озброєнь Conflict Armament Research.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Експерти, які побували у Києві на запрошення української служби безпеки, дослідили залишки крилатих ракет Х-101, знайдені у столиці після атаки 23 листопада. Згідно зі звітом, одна з ракет була виготовлена цього літа, а інша – після вересня.

За словами одного з дослідників, той факт, що росія продовжує виробляти передові керовані ракети, такі як Х-101, свідчить про те, що вона знайшла способи придбати напівпровідники та іншу техніку, незважаючи на санкції. Або ж до війни вона нагромадила значні запаси компонентів.

У ході чотирьох попередніх дослідницьких поїздок до Києва експерти з'ясували, що майже все передове російське військове озброєння було зроблено з використанням західних напівпровідників.

Нагадаємо, раніше глава Міноборони Олексій Резніков оприлюднив дані про запаси російських ракет після дев'яти місяців війни.

Після атаки 23 листопада у ЗСУ припустили, що росіяни відчувають серйозну нестачу крилатих ракет і можуть стріляти по Україні «недоторканним запасом».

У розвідці також заявляли, що росія може використовувати ракети, виготовлені цього року, зокрема у серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: