Зведення Генштабу: ЗСУ уразили сім пунктів управління, склад боєприпасів і шість позицій росіян

Читать на русском
Українські військові вдарили по семи пунктах управління, шести районах зосередження особового складу та складу боєприпасів російських окупантів.
Генштаб ЗСУ

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за суботу, 10 грудня, уразили сім пунктів управління та шість районів зосередження особового складу російських окупантів.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у зведенні.

Згідно з інформацією Генштабу, протягом доби ворог завдав 15 авіаційних ударів, а також здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Окрім того, росіяни вночі завдали ударів, імовірно, іранськими ударними БпЛА «Шахед-136» по об’єктах енергетичної інфраструктури в Одеській та Миколаївській областях. 10 із 15 БпЛА вдалося перехопити.

Гайдай повідомив, скільки смертей цивільних підтверджено на ЛуганщиніНа Луганщині встановлено загибель понад 400 мирних жителів за час повномасштабної агресії росії. Це лише попередня цифра.

Як зазначається, Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію російської федерації проти України, надає інфраструктуру для підготовки підрозділів противника.

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Слобожанському напрямку війська рф здійснили обстріли з мінометів та ствольної артилерії районів Зеленого, Стариці, Огірцевого, Варварівки, Чугунівки, Дворічної та Рідкодуба Харківської області.

На Куп’янському і Лиманському напрямках вогневого ураження зазнали райони Кислівки, Табаївки, Піщаного, Крохмального, Берестового, Харківської області. Також ворог обстріляв Терни на Донеччині та Площанку, Діброву, Макіївку, Невське і Стельмахівку Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує здійснювати спроби прориву оборони українських військ. Вів обстріли позицій Сил оборони України з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах понад 20 населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Спірне, Веселе, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Біла Гора, Курдюмівка, Залізне та Авдіївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог обороняється та здійснює обстріли позицій Сил оборони України з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Великої Новосілки, Нескучного, Пречистівки та Вугледара на Донеччині.

На Запорізькому напрямку росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів. Зокрема Зелене Поле і Времівку Донецької області та Гуляйполе, Дорожнянку, Залізничне і Малу Токмачку Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли низки населених пунктів Херсонської області поблизу лінії зіткнення. Вчергове вогневого ураження зазнали Херсон та його околиці.

Бази, аеродроми та ППО: журналісти порахували військові об'єкти рф в окупованому КримуЖурналісти нарахували 10 діючих військових аеродромів та два авіазаводи в окупованому росією Криму. Підрахунки здійснили вивчаючи супутникові знімки Planet Labs.

За інформацією Генштабу, підтверджено ураження району зосередження росіян на тимчасово зайнятій території Запорізькій області. Так, до 150 загарбників дістали поранення, 50 з них доставлені до лікарні у Мелітополь. Інформація щодо ліквідованих уточнюється.

На блокпостах навколо Бердянська посилено контрдиверсійні заходи, зросла кількість військовослужбовців російських військ. Перевірки цивільних осіб загарбники проводять більш ретельно. Людей без місцевої реєстрації не пропускають до міста.

Як повідомляється, у тимчасово окупованій Горлівці з 8 грудня загарбники пропонують представникам малого та середнього бізнесу переходити на віддалений режим роботи у зв’язку з підвищенням ризику обстрілів нібито з боку Сил оборони. Для залякування місцевих жителів російські загарбники здійснили чотири обстріли центру міста із 152-міліметрової артилерії.

«Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили 7 пунктів управління, 6 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, скільки українських полонених окупанти досі утримують в Оленівці.

При цьому, у ЗСУ повідомили, скільки кораблів рф зараз у Чорному та Середземному морях.

Зазначимо, що втрати російської армії з початку вторгнення досягли 93 760 убитих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: