Окупанти наступають на трьох напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
Росіяни наступають на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах, на Запорізькому – намагаються покращити тактичне становище, на Херсонському – проводять посилення угруповання військ.

Російські війська зосереджують зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах. На інших напрямках окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, стримати дії ЗСУ, обладнують оборонні рубежі та позиції, ведуть розвідку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Яковлівка, Бахмут, Біла Гора, Курдюмівка, Новобахмутівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

Минулої доби противник завдав 10 ракетних і 33 авіаційних удари, здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На полігонах Білорусі відбувається підготовка ворожих підрозділів. «Зростає невдоволення діяльністю військово-політичного керівництва білорусі серед військовослужбовців прикордонної служби та збройних сил цієї країни, через загрозу втягування республіки у війну з Україною», – зазначили у Генштабі.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

На Сіверському, Слобожанському, Лиманському напрямках зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли.

На Куп'янському, Новопавлівському напрямках противник веде оборонні дії

На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.

На Запорізькому напрямі окупанти намагаються покращити тактичне становище.

На Херсонському напрямку ворог обороняється, зміцнює угруповання військ.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Зростає кількість загиблих окупантів серед мобілізованих Курської області, про що свідчать місцеві засоби масової інформації. Крім того, через інформацію про людські втрати, війну в Україні все менше підтримує молоде покоління росіян. В місті Курськ та області поширюються чутки про можливе вторгнення Збройних Сил України. У звʼязку з цим триває фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних з Україною районах», – розповіли у Генштабі.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 22 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Минулої доби збито 14 ударних дронів типу Shahed-136, один безпілотник «Орлан-10» і ще 2 ворожих безпілотника, тип яких уточнюється.

Підрозділи українських ракетних військ та артилерії минулої доби вразили пункт управління, 3 райони зосередження особового складу, район зосередження артилерії та боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, глава розвідки Кирило Буданов прокоментував інфографіку «Слово і діло» зі своїми прогнозами щодо війни в Україні.

Також «Слово і діло» зібрало прогнози, як війна може розвиватися взимку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: