ЗСУ завдали окупантам втрат на Луганщині та атакували техніку – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ завдали окупантам серйозних втрат, тому до Кадіївки на Луганщині було доставлено до 50 поранених найманців із приватної військової кампанії.

ЗСУ завдали окупантам серйозних втрат, тому до Кадіївки на Луганщині було доставлено до 50 поранених найманців із приватної військової кампанії.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ в п'ятницю, 9 грудня.

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступу на Бахмутському напрямку. На Лиманському та Авдіївському напрямах намагається покращити тактичне становище. На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів сил оборони України, обстрілює позиції ЗСУ та цивільні об'єкти.

Протягом доби російські окупанти завдали 4 ракетних та 9 авіаційних ударів. Зафіксовано і 25 ворожих обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ракетні удари отримали мирні населені пункти Камишеваха, Григорівське та Юльївка Запорізької області. Загроза завдання ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України зберігається й надалі.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не було виявлено. У містах Мозир, Гомель та Могильов відзначено збільшення російських мобілізованих військовослужбовців. У військкоматах Гомельської області продовжуються заходи щодо перевірки облікових даних військовозобов'язаних.

На Сіверському напрямку окремі підрозділи противника знаходяться у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Мінометний обстріл зазнав населений пункт Ходине Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв із мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Стрелеча, Зелене, Тернова, Стариця, Чавунівка та Кам'янка Харківської області.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів по районах населених пунктів Дворічна, Куп'янськ, Крохмальне, Первомайське Харківської області; Новоселівське та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противник завдав вогневого ураження по районах населених пунктів Греківка, Невське та Краснопопівка Луганської області та Торське та Григорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілів із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали районів понад двадцять населених пунктів. Серед них – Верхньокам'яне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитуване, Андріївка, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріл по районах Авдіївки, Бердичів, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Золота Нива, Велика Новосілка та Новопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти завдали вогневого впливу по населених пунктах Красне, Дорожнянка, Залізничне, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Червонодніпровка Запорізької області та Вищетарасівка у Дніпропетровській області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Херсонської області поряд із лінією зіткнення. Знову артилерійські обстріли зазнали Херсона та його околиць, постраждали мирні громадяни.

Противник продовжує втрачати живу силу. Минулої доби до центральної міської лікарні міста Кадіївка Луганської області було доставлено до 50 поранених найманців зі складу приватної військової кампанії.

Разом з тим, в окремих регіонах рф тривають заходи щодо мобілізації. Так, військовозобов'язаним у Самарській області продовжують вручати повістки.

Підрозділи ракетних військ та артилерії сил оборони України за поточну добу вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

За інформацією ЗСУ, росіяни після вибухів на аеродромах передислокували стратегічну авіацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: