Всі три атаки безпілотників на аеродроми в росії здійснено Україною – WP

Читать на русском
Український чиновник на умовах анонімності підтвердив ЗМІ, що Україна стоїть за трьома атаками на російські аеродроми. Експерти кажуть, що інциденти можуть свідчити про серйозні проблеми ППО росії.

Атаки безпілотників на російські аеродроми «Енгельс» у Саратовській області, «Дягилєво» у Рязанській та аеродром у Курській області були здійснені Україною.

Про це повідомляє видання The Washington Post із посиланням на високопоставленого українського чиновника.

Видання зазначає, що атаки виявили основні вразливі місця в системі протиповітряної оборони росії та надіслали москві сигнал про те, що її стратегічні об'єкти, розташовані далеко від зони активних бойових дій, доступні для українських військових.

Україна офіційно не взяла на себе відповідальність за атаки, але український чиновник на умовах анонімності підтвердив причетність.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Це були українські безпілотники – дуже успішні, дуже ефективні», – сказав чиновник, зазначивши, що росія тепер «пожне бурю».

Військові експерти, пише видання, спантеличені успіхом безпілотників в ухиленні від засобів ППО росії.

«Росія пишається тим, що готова до натовського удару по країні, маючи багато засобів авіації та високоточної зброї. Якщо це так, то як це сталося?» – запитав Семюел Бендетт, військовий аналітик дослідницької групи CNA з Вірджинії.

За його словами, інциденти можуть вказувати на серйозні проблеми російської протиповітряної оборони.

При цьому у росії стверджують, що Україна використала безпілотний літальний апарат «радянського виробництва» Ту-141. Військовий експерт Роб Лі зазначив, що якщо російські радари та протиповітряна оборона не змогли перемогти Ту-141, то «це не обіцяє нічого доброго у плані можливості зупинити масований удар крилатими ракетами».

За словами західних офіційних осіб, атака на базу «Енгельс» має особливе значення, частково тому, що це може змусити росію розосередити бомбардувальники дальньої дії, що розміщені там, в інших місцях.

«Це, безумовно, робить росіян менш впевненими у тому, що скрізь безпечно. Психологічно це завдає удару», – сказав західний чиновник.

Нагадаємо, супутникові знімки зафіксували, як виглядала авіабаза стратегічної авіації «Енгельс» після вибуху.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та Білорусі. .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: