Росія може розосередити бомбардувальники після вибухів на аеродромах – Reuters

Читать на русском
Країна-агресор може розосередити свої бомбардувальники після того, як на аеродромах «Енгельс» та «Дягілєво» пролунали вибухи.

Країна-агресор може розосередити свої бомбардувальники після того, як на аеродромах «Енгельс» та «Дягілєво» пролунали вибухи.

Про це повідомляє видання Reuters.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

За даними журналістів, кілька неназваних високопосадовців країн Заходу розповіли, що удари по авіабазах стали найдальшими на території рф від моменту її повномасштабного вторгнення в Україну.

«Якби це були вони (українці - ред.)... Це показує, що вони можуть діяти в росії на свій розсуд, і це дуже турбує росіян... Психологічно, я думаю, це завдасть удару», - заявив один із чиновників.

При цьому офіційні особи підкреслили, що саме на аеродромі «Енгельс» рф зберігає свої стратегічні бомбардувальники дальньої дії, але тепер доведеться подумати про їхнє переміщення.

«Це може призвести до того, що бомбардувальники будуть розосереджені. Це, безумовно, робить росіян менш впевненими... (у тому, що ред.) десь безпечно», - додав чиновник.

Нагадаємо, вранці 5 грудня два українські безпілотники зуміли пролетіти сотні кілометрів і атакували основні аеродроми російської стратегічної авіації – авіабази Енгельс під Саратовим та Дягілєво біля Рязані.

Західні ЗМІ писали про те, що удари вглиб росії підкреслюють тактичну винахідливість України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: