Путіну пропонували проєкт мирної угоди з Україною перед самітом G20 – ЗМІ

Читать на русском
Основна вимога до рф полягала в тому, що всі тимчасово окуповані території України, в тому числі Донбас, повинні були повернутися під контроль України
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Одна з держав, які виконують роль посередників у налагодженні переговорів між росією та Україною, напередодні саміту G20 в Індонезії передала російському президенту володимиру путіну чернетку можливої мирної угоди між двома державами.

Про це повідомляє Українська правда.

«Напередодні саміту G20 в колах американських спецслужб, путін отримав від однієї з країн-посередниць рамку можливої угоди» - сказано в матеріалі.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Основна вимога до рф полягала в тому, що всі тимчасово окуповані території України, в тому числі Донбас, повинні були повернутися під контроль України. При цьому питання Криму пропонувалося заморозити на сім років, як і питання вступу України в НАТО.

Також від москви вимагали негайно припинити ракетні обстріли України; це повинно було підтвердити серйозність намірів рф. Однак пропозиція моментально втратила свою актуальність після того, як рф відповіла на неї масованим ракетним ударом по українських містах під час саміту G20.

Нагадаємо, прессекретар путіна Дмитро Пєсков заявив, що росія завдає ракетних ударів по об'єктах інфраструктури України, які нібито мають відношення до її військового потенціалу. А проблеми з енергопостачанням в Україні - це «наслідки дій влади, які відмовляються від переговорів».

Раніше Володимир Зеленський виступив на відкритті саміту G20 в Індонезії. Під час виступу Зеленський назвав десять пропозицій України щодо встановлення миру з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: