Окупанти повторно обстріляли кілька об'єктів енергоінфраструктури на сході, ситуація складна – «Укренерго»

Читать на русском
Росіяни ввечері повторно обстріляли кілька об'єктів енергетичної інфраструктури на сході, тоді як температура опустилася до -17 градусів.
Ілюстративне фотоФото: ДСНС

Найскладніша ситуація з енергозабезпеченням на сході України. Увечері окупанти повторно обстріляли відразу кілька об'єктів енергетичної інфраструктури, тоді як температура у цьому регіоні досягла -17°С.

Про це повідомляє «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

У компанії повідомили, що станом на 11 ранку продовжується поетапне відновлення енергосистеми після ракетної атаки. На атомних станціях триває процес завантаження блоків, що відключаються через пошкодження електромереж, у планові показники.

Також ремонтні бригади працюють над ліквідацією наслідків ракетної атаки у Київській та Одеській областях, налагоджують електропостачання регіонів за резервними схемами.

Через суттєвий дефіцит в енергосистемі, всім обленерго виділили ліміти споживання електроенергії. Але в деяких регіонах уже довелося ввести аварійні відключення.

Нагадаємо, увечері 6 грудня в Одесі було повністю відновлено водопостачання. Також у більшості жителів мало з'явитися опалення.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко сказав, що українцям потрібно бути готовими до відключень світла протягом усієї зими та як мінімум до кінця березня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: