У Німеччині затримали понад два десятки екстремістів – вони планували напад на Бундестаг

Читать на русском
У Німеччині пройшла одна з найбільших операцій проти екстремістів. Затримано понад 25 осіб, яких підозрюють в організації збройного нападу на органи влади.
spiegel.de

У Німеччині проведено масштабну операцію проти «рехсбюргерів» – готових до насильства учасників праворадикального руху, які не визнають існування ФРН. Правоохоронці провели рейди в 11 федеральних землях та затримали 25 чоловіків та жінок за підозрою у приналежності до правоекстремістського середовища.

Про це повідомляють DW та Spiegel.

План «Шатун» і «путч Порошенка»: держперевороти, що не відбулисяВ Україні вже неодноразово за останні роки повідомляли про підготовку держперевороту. Був план Шатун, план Савченко та Рубана, тепер президент каже, що до перевороту може бути причетний Ахметов.

Обшуки проходили у понад 130 квартирах, офісах, складських приміщеннях, у тому числі казармах Командування сил спеціального призначення (KSK) у Кальві, Баден-Вюртемберг.

ЗМІ зазначають, що це одна з найбільших поліцейських акцій проти екстремістів, які будь-коли проводилися в Німеччині.

«З сьогоднішнього ранку проводиться масштабна антитерористична операція. Федеральна прокуратура проводить слідчі дії щодо терористичної мережі із середовища «рейхсбюргерів». Є підозра, що на конституційні органи влади планували збройний напад», – повідомив міністр юстиції Марко Бушман.

За даними слідства, підозрювані з листопада 2021 року планували збройний напад на Бундестаг та викрадення політиків. Вони розраховували, що після цього в Німеччині спалахнуть заворушення, силовики виявили б солідарність із терористичним угрупуванням, що призвело б до повалення влади.

Нагадаємо, раніше ми писали, які країни найбільше постраждали від тероризму та яке місце у рейтингу посідає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: