До держбюджету не надходили кошти від націоналізації російських банків – StateWatch

Читать на русском
У Казначействі повідомили, що до держбюджету не надходили кошти від примусового вилучення в Україні об'єктів права власності росії.
Слово і діло

До державного бюджету не надходили кошти від примусового вилучення в Україні об'єктів права власності рф та її резидентів, зокрема від націоналізації російських банків.

Про це йдеться у відповіді Державної казначейської служби України на запит групи аналітиків Trap Aggressor, повідомляє StateWatch.

Аналітики порушили питання про суму, яку отримав держбюджет за результатами націоналізації російських активів протягом травня-листопада 2022 року.

«Наказом МФУ № 11 (Міністерство фінансів України – ред) передбачено код класифікації доходів бюджету 21085000 «Надходження коштів, пов’язаних з виконанням норм Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів». Станом на 10.11.2022 надходження за даним кодом відсутні», – відповіли у Казначействі.

Нагадаємо, в АРМА немає інформації про те, скільки коштів надійшло до держбюджету за час повномасштабної війни від управління заарештованими російськими активами в Україні.

Також стало відомо, що Мін'юст не володіє інформацією про те, скільки коштів надійшло до держбюджету від стягнення активів підсанкційних росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: