У Мін'юсті не знають, скільки коштів надійшло до держбюджету від стягнення активів підсанкційних росіян

Читать на русском
Міністерство юстиції, яке відповідальне за реалізацію політики у сфері стягнення до доходу держави активів підсанкційних осіб, не знає, скільки коштів надійшло до бюджету від активів росіян.

Міністерство юстиції не має інформації про те, скільки коштів надійшло до державного бюджету внаслідок стягнення активів підсанкційних росіян, розташованих на території України.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит групи аналітиків Trap Aggressor, повідомляє State Watch.

«Міністерство юстиції України не володіє інформацією про суму коштів, яка надійшла до державного бюджету України внаслідок стягнення в дохід держави активів відповідно до пункту 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», – йдеться у відповіді Мін'юсту.

Україна конфіскує активи російських банків – затверджено указРада затвердила указ Зеленського, яким набуває чинності рішення РНБО про конфіскацію деякого російського майна в Україні.

При цьому в Міністерстві фінансів заявили, що саме відомство Дениса Малюськи має відповісти на запитання щодо стягнення суми з росіян до держбюджету.

Але Мін'юст стверджує, що має лише дві функції щодо конфіскації активів росіян: встановити підстави стягнення активів у дохід держави підсанкційних осіб, а також розшукати такі активи із залученням інших органів влади.

У Trap Aggressor зазначають, що на сьогодні є лише одне рішення суду щодо конфіскації російських активів на території України, але воно досі не реалізовано. Йдеться про статки російського олігарха Володимира Євтушенкова, у якого за рішенням Вищого антикорупційного суду конфісковано низку компаній та об'єктів нерухомості у Запоріжжі. Але Кабмін ще не затвердив, коли передати конфісковані активи Фонду державного майна.

Нагадаємо, в АРМА немає інформації про те, скільки коштів надійшло до держбюджету за час повномасштабної війни від управління заарештованими російськими активами в Україні.

У серпні президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна планує конфіскувати понад 900 об'єктів, що розташовані на її території, але при цьому належать росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: