В АРМА не знають, скільки коштів надійшло до бюджету від заарештованих російських активів

Читать на русском
За час повномасштабної війни до бюджету було направлено понад 21,4 млн грн від управління всіма заарештованими активами.

В Агентстві з розшуку та менеджменту активів немає інформації про те, скільки коштів надійшло до держбюджету за час повномасштабної війни від управління заарештованими російськими активами в Україні.

Таку відповідь в АРМА надали на запит групи аналітиків Trap Aggressor, передає Statewatch.

Автівки, землі та квартири: які активи нині контролює АРМАЯкі саме активи зараз контролює АРМА, дивіться на ексклюзивній інфографіці видання «Слово і діло».

«Резолютивна частина ухвали не завжди містить інформацію про власників активів», – пояснили в Агентстві та додали, що «АРМА позбавлена можливості визначати кінцевих бенефіціарних власників активів».

При цьому, за словами аналітиків, коли суди заарештовують активи, пов'язані з російськими власниками, то АРМА й правоохоронні органи у пресрелізах наголошують на національному походження власників.

В АРМА повідомили, що від управління всіма заарештованими активами, включно з тими, які мають російських власників, до бюджету було направлено понад 21,4 млн грн, – близько 2,7 млн грн на місяць.

Нагадаємо, у вересні суд заарештував майно та корпоративні права компанії російського мільярдера у розмірі близько 300 млн гривень. Вони були передані АРМА.

Минулого тижня АРМА було передано активи київської фірми, зареєстрованої в росії, яка здійснювала продаж паливно-мастильних матеріалів та речовин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: