Удари вглиб росії підкреслюють тактичну винахідливість України – Guardian

Читать на русском
ЗМІ припускають, що Україна розробила ударний безпілотник із дальністю польоту 1000 км. Це означає, що більшість європейської території росії тепер перебуває у межах досяжності.
Maxar Tech/AFP/Getty Images

Вибухи на двох російських аеродромах у Саратовській області та під Рязанню є останнім прикладом здатності України дивувати та підкреслюють її тактичну винахідливість.

Про це пише британське видання The Guardian.

Україна, схоже, знайшла спосіб атакувати російські літаки Ту-95 та Ту-22М, які стоять на злітно-посадкових смугах. З жовтня Кремль використовував ці стратегічні бомбардувальники для ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Передані Україні HIMARS не можуть обстрілювати територію рф – WSJУ Байдена вважають це так званим запобіжним заходом, необхідним для зменшення ризиків розширення масштабів війни з рф.

Є припущення, пише видання, що Україна розробила ударний безпілотник із дальністю польоту 1000 км. Наприкінці листопада військові заявляли, що ця зброя вже застосовувалась проти російських окупантів. Якщо це правда, це означає, що більша частина європейської частини рф тепер перебуває у межах досяжності. І перевага, якою росія користувалася досі, безпечно запускаючи крилаті ракети з глибини своєї країни, опинилася під загрозою.

На думку аналітиків військово-морського флоту, Україна розробила оригінальний та смертоносний морський безпілотник. Його компоненти включають модифікований гідроцикл і дистанційно керовану камеру з прямим зворотним зв'язком з центром управління та контролю. Плюс вибухівка прикріплена спереду.

За словами західних офіційних осіб, Україна не завжди повідомляє своїм союзникам перед проведенням певних військових операцій: українці можуть уникати цього, оскільки Захід може спробувати відмовити Київ від їхнього проведення.

Натомість, пише Guardian, Україна використовує власні технології для проведення спецоперацій. Серед них – вибух на Кримському мосту у жовтні та знищення у квітні крейсера «Москва» ракетами «Нептун». І те, й інше стало принизливим ударом для російських військових.

Нагадаємо, 5 грудня на російських аеродромах «Енгельс-1» та «Дягилєво» сталася пожежа та вибух. У міністерстві оборони росії звинуватили Україну в «спробах завдання ударів реактивними безпілотниками».

Україна не підтвердила та не спростувала свою причетність.

Сьогодні, 6 грудня, сталася пожежа у районі курського аеродрому. Місцева влада також заявила про атаку безпілотника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: