Атака у Севастополі: рф офіційно звинуватила у причетності Велику Британію

Читать на русском
Як зазначили росіяни, вони висловили такий протест через активну участь британських військових фахівців у підготовці та постачанні підрозділів українських військ.
t.me/chp_sevastopol_82

Зовнішньополітичне відомство країни-агресора у четвер, 3 листопада, викликало пані посла Великої Британії у Москві Дебору Броннерт, якій висловили «рішучий протест» у зв’язку з нібито причетністю Лондона до атаки на окупований Севастополь.

Про це йдеться у заяві МЗС росії.

Як зазначили росіяни, вони висловили такий «протест» через активну участь британських військових фахівців у підготовці та постачанні підрозділів українських військ, зокрема «з метою проведення диверсійних операцій на морі».

«У разі продовження таких актів агресії, що загрожують прямим втягуванням у конфлікт, вся відповідальність за їхні згубні наслідки та зростання напруженості у відносинах між нашими державами цілком лежатиме на британській стороні», — заявили у міністерстві агресора.

Аналітики ISW оцінили удари по Чорноморському флоту рфАтаку на фрегат класу «Григорович» Чорноморського флоту росії біля Севастополя, ймовірно, здійснили ЗСУ, але це лише «стримана відповідь» на бомбардування українських міст.

Водночас, Москва не надала конкретних доказів для підтвердження своїх заяв. Як зазначили в МЗС рф, вони, мовляв, мають інформацію, що Військово-морські сили Великої Британії «передали українській стороні певну кількість» безпілотних апаратів.

Нагадаємо, що вночі на 29 жовтня в Криму пролунали звуки пострілів та вибухів в акваторії Севастопольської бухти. Окупаційна влада заявила, що кораблі відбивали «атаки ворожих БПЛА». Натомість в Україні повідомляли, що причиною вибухів в окупованому Севастополі могли стати невдалі пуски російських військових ракет протиповітряної оборони.

Нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту росія зупинила свою участь у зерновій угоді.

У понеділок, 31 жовтня, росіяни масовано обстріляли Україну. Путін назвав атаку «помстою за Севастополь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: