Постачання зброї в рф із Ірану поки не зафіксовано – розвідка

Читать на русском
В армії росії існує дефіцит певних видів озброєння: країна-агресор зараз веде переговори з Іраном, але постачання озброєння росіянам звідти поки що не зафіксували.

В армії росії існує дефіцит певних видів озброєння: країна-агресор зараз веде переговори з Іраном, але постачання озброєння росіянам звідти поки що не зафіксували.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький у ефірі Еспресо.

Атаки дронами-камікадзе: проти яких українських міст рф застосовувала іранські безпілотникиРосія використовувала іранські дрони-камікадзе проти Одеси, Миколаєва, Києва, Кривого Рогу, Харкова, Дніпра, Білої Церкви, Запоріжжя, Нікополя. Докладніше – на інфографіці.

Скибицький пояснив, що «пауза» між масованими ракетними ударами росії по території України виникла з деяких причин: «по-перше, здійснюється дорозвідка тих об'єктів, по яких завдавалися удари. По-друге, це класичний підхід: вивчаються райони та цілі, які будуть під ураженням. По-третє, відбувається підготовка ракет до бойового застосування, їхнє зосередження. Це все потребує часу. А з огляду на те, що запас у росії зменшується, застосовуються старі ракети, вироблені і за часів Радянського Союзу, необхідне їхнє обслуговування перед використанням».

Водночас він заявив, що армія росії використовує й щойно виготовлені боєприпаси:

«За тими уламками ракет, які вони застосовували, бачимо, що ракети виготовлені цього року. На скільки їх вистачить, залежить від виробництва. Воно впало порівняно з довоєнним періодом, але через обхід економічних санкцій росія ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння територією України».

Представник ГУР МО також інформував, що росія транспортувала боєприпаси з території Білорусі: «Насамперед із Білорусі протягом двох місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм. Даних про вивезення ракет із Білорусі, тих самих «Точка-У», немає. Мабуть, у росії запасів все ще достатньо, аби завдавати удари власним озброєнням», - зазначив він.

Скибицький додав, що переговори щодо постачання озброєння та боєприпасів у рф наразі тривають з іншими країнами. Зокрема, до самих реактивних систем залпового вогню типу «Смерч» та «Ураган». Їхнє виробництво ще не стало масовим, тому в рф існує певний дефіцит.

За інформацією ГУР, із Іраном проводились переговори щодо поповнення російського арсеналу озброєння.

«Є проєкти угод між росією та Іраном, але наразі постачання не зафіксовано», - підсумував Скибицький.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що Іран допоможе росії виробляти дрони для війни проти України.

Нагадаємо, за словами журналістів, Іран налагодить виробництво безпілотників на території росії, щоб уникнути санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: