Вирок у Гаазі не передбачає смертної кари: Данілов про гарантії безпеки для рф

Читать на русском
Гарантією безпеки для російської федерації можна вважати те, що вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.
president.gov.ua

Гарантією безпеки для російської федерації можна вважати те, що вирок в Гаазі не передбачає смертної кари.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов про це написав на своїй Facebook-сторінці.

«Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з рф і рукостискання? Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився», – йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, адже після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Секретар РНБО наголосив, що наразі треба гарантувати безпеку світу від росії, а не навпаки.

«Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. Росія – краща гарантія миру для Європи та світу», – додав він.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляв, що Україна готова забезпечити «гарантії безпеки» для росії. Однак країна-агресор має виконати низку умов.

Колишній директор Центрального розвідувального управління США Девід Петреус вважає, що у війні росії та України не буде військового переможця, конфлікт завершиться шляхом переговорів.

Тоді як за словами аналітиків Інституту вивчення війни, росія і, зокрема, президент володимир путін, заявами про переговори намагається отримати вигоду від бажання Заходу вести діалог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: