У кремлі заявили, що проєкт гарантій безпеки для України становить «загрозу» для рф

Читать на русском
Кремлю не сподобався проєкт гарантій безпеки для України – Пєсков заявив, що він нібито несе для росії загрозу і тому добре, що рф почала війну.

У кремлі прокоментували рекомендації до проєкту щодо гарантій безпеки для України. За словами прессекретаря путіна Дмитра Пєскова, «загроза для росії у такому разі зберігається».

Про це повідомляє російське видання РБК.

Reuters: Козак на початку війни говорив путіну, що «домовився з Україною про відмову від НАТО» – той відкинув угодуДмитро Козак на початку вторгнення говорив путіну, що нібито домовився з Україною про відмову від НАТО. Але путін відкинув угоду і продовжив війну.

«Загалом йдеться про якийсь документ — і ніхто не приховує, що вони мають на увазі до моменту вступу України до НАТО. Тобто, орієнтир на членство в НАТО залишається. Відповідно залишається головна загроза для нашої країни. Залишається і набуває великої актуальності одна з причин, яка і зробила необхідним проведення спеціальної військової операції», – сказав Пєсков на брифінгу.

Він заявив, що у разі підписання договору про гарантії безпеки для України у існуючому вигляді реакція росії буде «негативною».

«За існуючого статусу-кво та існуючого стану навряд чи хтось може дати Україні більшу гарантію безпеки, ніж керівництво цієї країни. Тільки керівництво цієї країни має вчинити дії, які відповідно ліквідують загрозу для рф. Вони чудово знають, які це мають бути дії», – сказав представник кремля, очевидно, маючи на увазі капітуляцію.

Нагадаємо, напередодні в Офісі президента презентували рекомендації щодо гарантій безпеки для України.

У державній думі рф також побачили в угоді ознаки «ескалації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: