«Море на нашому боці»: Гуменюк розповіла про ситуацію з російськими кораблями-ракетоносіями

Читать на русском
Загальний залп на борту російських кораблів у Чорному морі становить 24 ракети. Однак погода зараз не сприяє запускам, нарощується шторм.

Російські війська вивели у Чорне море 4 носії ракет «Калібр». Загальний залп на борту кораблів складає 24 ракети. Однак погода зараз не сприяє запускам, нарощується шторм, дме сильний вітер.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у суботу, 3 грудня.

«Психологічний тиск під час енергокризи»: у Силах оборони пояснили, навіщо рф показово лякає атакоюДемонстративна підготовка росії до нової масованої ракетної атаки по Україні – це психологічний тиск на населення.

«Я часто повторюю, що море на нашому боці і цього разу також. Поки що нарощуються штормові погодні умови та посилюється вітряна обстановка. Ворог вивів на бойове чергування 18 кораблів, вони майже всі намагаються вивести з бази, оскільки це може бути дуже небезпечно з позиції шторму та й взагалі у їхньому розумінні», – повідомила вона.

За словами Гуменюк, зараз на бойовому чергуванні також перебувають 4 ракетоносія, два з яких підводні.

«Це 24 ракети Калібр, які готові до використання. Треба розуміти, усвідомлювати та пам'ятати, ворог може практикувати масовані ракетні удари, які вони люблять здійснювати саме з комплексу озброєння надводного, підводного та повітряного базування», – додала вона.

Нагадаємо, Гуменюк вже попереджала, що новий ракетний удар рф може бути масованим.

У ЗСУ запевнили, що готові відбити чергову атаку окупантів.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у росіян вистачить ракет ще на 3-4 масові обстріли України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: