Є можливість давати світло в будинки по 5-6 годин на день – Шмигаль

Читать на русском
В Україні склалася складна ситуація з електропостачанням, але є можливість давати світло в будинках по 5-6 годин на день.

В Україні склалася складна ситуація з електропостачанням, але є можливість давати світло в будинках по 5-6 годин на день.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 29 листопада.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Так ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі 30%, витратах мережі та першочерговому загоєнні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб», - заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр пояснив, що цього достатньо, щоби рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між усіма споживачами. Таким чином, людям зможуть увімкнути світло принаймні на 5-6 годин на день.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський закликав українців бути готовими до нових атак російських терористів на енергооб'єкти України.

Мер Києва Віталій Кличко припустив, що відключення електроенергії у столиці триватимуть до весни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: