Країни НАТО цього тижня оголосять про нову нелетальну та військову допомогу Україні – AP

Читать на русском
НАТО цього тижня може оголосити про надання Україні нової партії нелетальної допомоги – генераторів, медикаментів, зимового спорядження. Окремі члени Альянсу оголосять про постачання військової техніки.
Фото: NATO

Міністри закордонних справ країн НАТО цього тижня зберуться на дводенну зустріч у Бухаресті. Ймовірно, буде оголошено про нову нелетальну та військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Associated Press.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

На зустрічі НАТО, пише видання, найімовірніше, знову обіцяє нелетальну підтримку Україні: паливо, електрогенератори, медикаменти, зимове спорядження та пристрої для глушіння безпілотних літальних апаратів.

Окремі союзники також, ймовірно, оголосять про нові поставки військової техніки для України — переважно систем протиповітряної оборони. НАТО як організація не пропонуватиме таких поставок, щоб не бути втягнутою у війну з росією.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг минулого тижня заявив, що на даний момент Альянс вичерпав більшу частину своїх запасів озброєння та боєприпасів. Тому необхідно в терміновому порядку відновити та наростити їхнє виробництво.

За інформацією видання NYT, із 30 країн-членів НАТО 20 вже вичерпали запаси озброєнь, які могли постачати Україні.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як за вісім років змінилися оборонні витрати країн-членів Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: