Майже 6 млн українців залишаються без світла – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський заявив, що близько 6 мільйонів абонентів в України залишаються без енергопостачання. Також президент провів засідання Ставки.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на вечір 30 листопада близько 6 мільйонів українців залишаються без світла.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами, ситуація з енергопостачанням все ще складна у Києві, а також на Київщині, у Вінницькій, Львівській, Одеській, Хмельницькій і Черкаській областях. Він наголосив, що важливо, щоб люди знали, коли та на який проміжок часу у них вимикатимуть світло.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

«Це відповідальність як самих енергокомпаній, так і місцевої влади. Люди мають право знати. І настільки, наскільки це можливо зараз, має бути забезпечена передбачуваність життя. Люди бачать, що в сусідніх будинках чи на найближчих вулицях чомусь інші правила щодо світла. А має бути справедливість і зрозумілість», – підкреслив Зеленський.

Також президент провів засідання Ставки. Головними питаннями були Донеччина, Луганщина, Харківщина, Запорізька область, Херсонщина, Крим, прифронтові території й наш державний кордон. Крім того, аналізують наміри російських загарбників та готують протидію.

«Розглянули питання забезпечення військових і постачання нової техніки, боєприпасів. Окремо провів нараду з питань енергетики та зв’язку. Фіксуємо результати того, що вже зроблено для захисту наших систем. Готуємо нові рішення», – додав глава держави.

Нагадаємо, через постійні ворожі ракетні удари відновити всі пошкоджені об'єкти енергетичної інфраструктури протягом цієї зими неможливо, попри підтримку західних партнерів.

Також українська влада розраховує, що США здійснять додаткові постачання засобів ППО до кінця року. Сторони обговорюють усі можливі варіанти допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: