Франція надасть Україні додаткові 100 мільйонів євро кредиту – подробиці

Читать на русском
Відповідну угоду у понеділок, 28 листопада, підписали український міністр фінансів Сергій Марченко та його французький колега Бруно Ле Мер.
Ілюстративне фото

Франція надасть Україні кредит у розмірі до 100 мільйонів євро. Фінансування направлять до загального фонду дербюджету для забезпечення усіх першочергових видатків, за винятком тих, що йдуть на оборону України.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, відповідну угоду у понеділок, 28 листопада, підписали український міністр фінансів Сергій Марченко та його французький колега Бруно Ле Мер.

«Ми вдячні Уряду Франції за підтримку України та надання додаткових 100 млн євро. Ці кошти дозволять і надалі підтримувати ефективність державного управління, а також забезпечувати першочергові видатки держбюджету в умовах боротьби з агресором», - зазначив керівник українського Мінфіну.

Низка країн НАТО вичерпали свої запаси озброєння для передачі Україні – NYTРешта країн можуть й далі продовжувати постачання й давати ще більше зброї. Серед них Франція, Німеччина, Італія та Нідерланди.

При цьому, як відомо, відповідний кредит надається на пільгових умовах:

  • процентна ставка складає 1,04% річних;
  • остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дати кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком більше 5 років від дати укладення кредитного договору).

Повідомляється, що під час зустрічі міністри також обговорили поточну фінансову ситуацію в Україні, потреби у додатковому фінансуванні та пріоритетні напрями співпраці між урядами обох держав.

Окрім цього, Марченко наголосив на необхідності залучення зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів у 2023 році для усунення дефіциту держбюджету, що складатиме понад 3 млрд доларів кожного місяця.

Нагадаємо, що Україна планує залучити ще 500 млн доларів від Міжнародного банку для реконструкції та розвитку.

Також, напередодні Європарламент схвалив надання Україні 18 млрд євро на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: