Київ забезпечений електроенергією лише на 30%: як вмикатимуть світло

Читать на русском
У Києві електроенергії вистачає лише на 30% від потреб мешканців. До планових відключень, орієнтовно, повернуться з наступного понеділка.
Ілюстративне фотоФото – ДТЕК

Станом на вечір 25 листопада Київ забезпечений електроенергією тільки на 30% від потреби споживачів.

Про це заявив гендиректор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко в ефірі національного телемарафону.

«Нам вистачає потужності лише на 30% потреб мешканців міста. Зараз ми по черзі включаємо будинки на 3-4 години… Іншими словами, у киян буде 4 години світло, 8 годин - ні», – зазначив він.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

За його словами, обмеження не дозволяють знову відключати за погодинним графіком. Втім, Фоменко спрогнозував, що до попередніх графіків Україна зможе повернутися у понеділок, 28 листопада.

«Генерація продовжує нарощувати потужність, тому велика ймовірність, що ліміти збільшуватимуться і ми поступово вийдемо на графіки обмежень, які діяли до останньої атаки. Орієнтовано, десь у понеділок», – підсумував він.

Нагадаємо, після масштабного ракетного обстрілу росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей.

Як розповіли в Міненерго, обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. За словами Германа Галущенка, в енергетичній системі стався блекаут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: