Російські війська поцілили в лінії електромереж, які живлять Херсон

Читать на русском
Російські окупанти у неділю, 27 листопада вдарили по лініях електропередач, які живлять Херсон.
Getty Images

Російські окупанти у неділю, 27 листопада вдарили по лініях електропередач, які живлять Херсон.

Про це повідомляє голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у Telegram.

«Російські окупанти продовжують нищити енергетичну інфраструктуру Херсона. Щойно рашисти поцілили в лінії електропередач, які живлять місто», – йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що фахівці «Херсонобленерго» вже працюють над їх відновленням.

Дефіцит потужності в електросистемі все ще зберігається – «Укренерго»У неділю, 27 листопада, в українській електросистемі все ще зберігається дефіцит потужності. Станом на 11:00 він складає 20 відсотків.

Відомо, що завдяки українським енергетикам всього за два тижні після деокупації Херсона у місті почала з’являтися електроенергія. Хоч варто наголосити, окупанти практично знищили енергетичну інфраструктуру міста. Вчора поетапно почали підключати до електропостачання побутових споживачів. Близько 5% херсонців уже мали світло у своїх будинках.

Нагадаємо, у результаті ворожих обстрілів Херсонської області минулої доби, 26 листопада, одна людина загинула та ще двоє отримали поранення.

Також повідомляли, що у деокупованому Херсоні продовжуються фільтраційні та стабілізаційні заходи. Під час них вдається виявляти та знешкоджувати ДРГ росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: