Європа має готуватися до більшої кількості біженців з України – Столтенберг

Читать на русском
За словами Столтенберга, путін зазнає невдачі у війні, тож слід чекати нових атак на мирні міста України.
Фото: AFP

Оскільки росія, швидше за все, продовжить завдавати ударів по інфраструктурі України, Європі слід готуватися до потенційної другої хвилі міграції.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив на пресконференції в Бухаресті, передає ВВС.

Він нагадав, що з початку повномасштабної війни і до середини вересня з України до Європи перебралися понад 7,4 млн біженців.

В яких країнах Європи найбільше українських біженцівЗ початку повномасштабної війни найбільше українських біженців прийняли Польща, Німеччина та Чехія. Докладніше – на інфографіці.

«Ми маємо бути готовими до того, що до Європи прибуде більше біженців. Це війна, жорстока війна», – зазначив Столтенберг.

За його словами, путін зазнає невдачі у війні проти України, тому слід чекати на нові напади на мирні міста.

«Так що так, ми можемо чекати на нові атаки. Ніхто не може точно сказати скільки, але президент путін і росія продемонстрували готовність завдавати страждань і рівень жорстокості, якого ми не бачили в Європі з часів Другої світової війни», – констатував генсек НАТО.

Він також закликав союзників активізувати допомогу Україні, щоб відновити критично важливу інфраструктуру, а також надати більше систем протиповітряної оборони.

Раніше ЗМІ повідомляли, що країни НАТО на зустрічі в Бухаресті оголосять про нову нелетальну та військову допомогу Україні.

Нагадаємо, Європа справді готується прийняти взимку нову хвилю біженців із України. З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, на яку допомогу біженці можуть розраховувати у Польщі, Німеччині та Чехії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: