Суд призначив до розгляду позов щодо квартири нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче провадження у справі за позовом прокурора САП до народного депутата щодо його нової квартири.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду позов про цивільну конфіскацію квартири, яку нібито необґрунтовано отримав у власність народний депутат Михайло Волинець.

Таке рішення 28 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Закрити підготовче провадження. Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні у приміщенні ВАКС», – оголосила головуюча суддя Катерина Широка.

Дата наступного засідання – 12 серпня о 13:15.

Михайло ВолинецьНародний депутат України

Нагадаємо, САП подала позов про цивільну конфіскацію активу нардепа Волинця. Як там повідомили, прокурорами за сприяння Державного бюро розслідувань та з урахуванням повідомленої раніше у ЗМІ інформації зроблено висновок, що нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата.

Як пояснюють у прокуратурі, в разі доведення прокурором такої різниці відповідач у змагальному процесі в порядку цивільного судочинства муситиме довести законність походження коштів, використаних для придбання квартири, інакше її може бути стягнуто в дохід держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: