На Запорізькій АЕС відновили зовнішнє електропостачання – МАГАТЕ

Читать на русском
Зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції відновлено у четвер, 24 листопада.
Getty Images

Зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції відновлено.

Про це повідомило МАГАТЕ у Twitter.

Енергоатом повідомив про відновлення роботи АЕС в УкраїніНа енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції, до вечора вони зможуть виробляти електрику

«Зовнішнє електропостачання Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) було відновлено через день після втрати доступу до зовнішнього електропостачання в результаті останнього інциденту, що свідчить про загрози ядерної безпеки, що продовжуються, під час збройного конфлікту в Україні», – йдеться в повідомленні МАГАТЕ.

Нагадаємо, сьогодні вдень в Енергоатомі повідомили, що Запорізька атомна електростанція, яка перебувала в режимі блекауту після чергового російського терористичного акту проти української енергосистеми, отримала власні потреби. А на енергоблоках Южноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції.

В «Укренерго» повідомили, що надвечір 24 ​​листопада енергетикам вдалося повернути електропостачання половині України. Роботи з подачі електрики до осель українців продовжуються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: