Росіяни пограбували машини з вантажем для Запорізької АЕС – Енергоатом

Читать на русском
Російські окупанти пограбували вантаж НАЕК Енергоатом, який прямував до міста Енергодар на Запорізьку АЕС.

Російські окупанти пограбували вантаж НАЕК «Енергоатом», який прямував до міста Енергодар на Запорізьку АЕС. Росіяни, зокрема, забрали собі частину обігрівачів.

Про це компанія повідомила у середу, 23 листопада.

На ЗАЕС тривають обстріли з боку окупантів: зафіксовано нерадіоактивний витік після атакиОбстеження експертів МАГАТЕ виявили різного роду пошкодження в обладнанні станції та її будівель, а також інфраструктури.

Як повідомляється, минулого тижня Енергоатом доставив на тимчасово окуповану атомну електростанцію вантаж із критично важливим обладнанням та запчастинами.

«На блокпосту у Василівці окупанти змусили розвантажити автомобілі та «вилучили на свої потреби» 45 обігрівачів із 300, які перебували у вантажі. Після цього пропустили транспорт далі», – йдеться у повідомленні.

Як пояснюється, обігрівачі потрібні на ЗАЕС для підтримки температури в приміщеннях, а також створення умов роботи в зимовий період, коли станція не виробляє електроенергію.

«Російським окупантам байдуже, що й у кого красти. Загарбники не усвідомлюють, що своїми діями прирікають персонал ЗАЕС на роботу у надлюдських умовах у зимовий період. Люди, працюючи під тиском та в умовах загрози життю, тепер ще й замерзають», – заявили в Енергоатомі.

Нагадаємо, МАГАТЕ знову закликало росію деокупувати Запорізьку АЕС. При цьому на ЗАЕС тривають обстріли з боку окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: