У ДТЕК пообіцяли нормалізувати ситуацію з електропостачанням у найближчі години

Читать на русском
Станом на поточний момент компанія поступово підключає побутових споживачів. Вже в найближчі години обіцяють стабілізувати споживання і ситуацію в енергосистемі
Ілюстративне фотоFreepik

У компанії ДТЕК вже відновили роботу своїх електростанцій і ліній електропередач у всіх регіонах України, де працюють її фахівці. Відновлено електроживлення об'єктів критичної інфраструктури - лікарень, водоканалів і так далі.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК 24 листопада.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Станом на поточний момент компанія поступово підключає побутових споживачів. Вже в найближчі години обіцяють стабілізувати споживання і ситуацію в енергосистемі.

«Не маючи шансів проти української армії на фронті, Варвари вирішили тероризувати цивільне населення. Українська енергосистема встояла. Російські терористи, які мріяли позбавити нас світла, нічого не досягли. І ніколи цього не досягнуть. Енергетики вистояли в складному бою з підлим і безпринципним ворогом» - сказано в повідомленні.

Через вчорашні обстріли Росії в енергетичній системі України стався блекаут. Сьогодні вранці енергосистему вдалося об'єднати, до вечора повинні запрацювати атомні станції, що дозволить скоротити дефіцит в енергосистемі та перейти від аварійних відключень до планових.

Українські атомні електростанції знову запрацювали. Так, Запорізька атомна електростанція, яка перебувала в режимі блекауту після чергового російського терористичного акту проти української енергосистеми, отримала живлення власних потреб. А на енергоблоках Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції.

При цьому через терористичні ракетні атаки росії на українську енергосистему станом на середину дня 24 листопада в Україні повноцінно працює тільки 44% базових станцій мобільних операторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: