Росія могла стріляти по Україні ракетами з «недоторканного запасу» – ПС ЗСУ

Читать на русском
Російські терористи можуть тільки запускати руку в недоторканний запас ракет і сподіватися, що Україна не витримає терористичних ракетних атак
Ілюстративне фотоReuters

Російські терористи вже відчувають серйозний нестачу крилатих ракет, тому можуть стріляти по Україні ракетами з так званого «недоторканного запасу» - ракетного резерву на випадок великої війни.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Дивіться, як з «Іскандерами» вийшло. Вони до 13% дотягли, а «Іскандери» - це балістичні ракети. Саме тому вони пішли в Іран просити балістику. Власне, це - підтвердження того, що вони можуть і залазити в той «запас НЗ», як то кажуть, і використовувати й більше ракет і сподіватися, що доб'ються тієї терористичної мети, яку вони собі поставили» - зазначив він.

Ігнат додав, що старі радянські ракети, які російські терористи можуть витягти із запасів, значно менш точні та далекобійні, як Х-101 та інші нові російські ракети.

Нагадаємо, 23 листопада російські війська випустили по Україні 70 крилатих ракет. Система ППО знищила 51 ракету і п'ять дронів-камікадзе.

У різних областях України зафіксовані попадання в об'єкти критичної інфраструктури. В результаті по всій країні почалися аварійні відключення світла, деякі області та міста повністю знеструмлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: