Черговий обмін полоненими: Україна звільнила рядових та сержантів

Читать на русском
Україна повернула з російського полону понад три десятки людей 23 листопада. Частина з них були вполонені росіянами під час захоплення ЧАЕС. Серед звільнених одна цивільна людина.

Україна повернула додому ще 36 українців: один з них – цивільний, решта – здебільшого рядові та сержанти.

Про це під час вечірнього звернення 23 листопада повідомив президент України Володимир Зеленський.

Подробицями обміну поділився глава президентського Офісу. За словами Андрія Єрмака, загалом вдалося звільнити 22 нацгвардійців, 8 прикордонників, 4 бійців ВМС та одного військовослужбовця ЗСУ.

Він також додав, що у звільненого цивільного була ампутована нога.

За словами Єрмака, серед звільнених – захисники Маріуполя, «Азовсталі», а також нацгвардійці, що були взяті в полон на ЧАЕС у перші дні вторгнення.

«Нам вдається повертати додому тих, хто провів у полоні 8 місяців війни. У місті Славутич є бігборд, на якому написано, що захисників ЧАЕС чекають вдома. Вони повертаються – і не тільки вони», – заявив керівник Офісу президента.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Нагадаємо, з початку війни між Україною та загарбниками відбулося зо три десятки обмінів полоненими, внаслідок чого додому повернулися сотні людей. Найбільш масовим був обмін 21 вересня, коли Україна забрала 215 своїх людей, більшість із яких віддали за нардепа Віктора Медведчука.

Україна продовжує працювати над обмінами своїх громадян з полону російської федерації, в тому числі у форматі «всіх на всіх».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: