НАБУ завершило розслідувати справу директора Ізюмського оборонного заводу

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття матеріалів слідства стороні захисту керівника державного заводу.
Сергій Філоненко

НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою директора державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод», депутата Ізюмської міської ради Харківської області Сергія Філоненка у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування за підозрою директора державного приладобудівного заводу (входить до складу ДК «Укроборонпром») в одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди та недекларуванні нерухомості за кордоном. Дії особи кваліфікували за ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 366-2 КК України. 23 листопада 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення», – інформує відомство.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ). Філоненку визначили запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: