«Справа Гладковського-молодшого»: директора підприємства з «Укроборонпрому» викрили на корупції

Читать на русском
У вівторок, 25 жовтня, НАБУ та САП повідомили директору державного приладобудівного заводу (входить до складу ДК «Укроборонпром») в одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди.

У вівторок, 25 жовтня, НАБУ та САП повідомили директору державного приладобудівного заводу (входить до складу ДК «Укроборонпром») підозру в одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди та недекларуванні нерухомості за кордоном.

Дії особи кваліфікували за ч. 4 ст. 368, ч. 1 ст. 366-2 КК України, повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 рр. одержав від осіб, пов’язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

У справі Гладковського-молодшого закінчився строк давності, але провадження не закрилиСтоличний райсуд продовжує слухати справу про зловживання впливом сином колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони, попри неможливість застосувати до нього покарання.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).

За інформацією «Слово і діло», йдеться про директора Ізюмського приладобудівного заводу, депутата Ізюмської міської ради Харківської області Сергія Філоненка.

НАБУ та САП розслідували низку корупційних епізодів у діяльності ДК «Укроборонпром» за участі ТОВ «Оптимумспцедатель». Дотепер слідство встановило дев'ятьох учасників цієї корупційної схеми. З них четверо засуджено, ще четверо — на лаві підсудних. У межах розслідування цих епізодів встановлено, що за час дії схеми за участі ТОВ «Оптимумспецдеталь», ДК «Укроборонпрому» поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому до бюджету не надійшло понад 46 млн грн, із яких 25,77 — податок на додану вартість, 20,63 — податок на прибуток.

НАБУ та САП розслідують й інші можливі зловживання за участі ТОВ «Оптимумспецдеталь» при співпраці з підприємствами ДК «Укроборонпром».

14 червня Офіс генерального прокурора не погодив повідомлення про підозру директору державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергію Філоненку, який, як вважають, у Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі одержав неправомірну вигоду від Віталія Жукова.

Також ми повідомляли про те, що Національне антикорупційне бюро розслідує факт можливого недостовірного декларування директором державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод», депутатом Ізюмської міської ради Харківської області Сергієм Філоненком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: