«Справа Гладковського-молодшого»: обрано запобіжний захід директору підприємства з «Укроборонпрому»

Читать на русском
Він підозрюється у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2,44 млн гривень.
Сергій Філоненко

У п'ятницю, 28 жовтня, було обрано запобіжний захід директору одного з держпідприємств у оборонній сфері, якого викрили на одержання понад 2,44 млн гривень неправомірної вигоди та недекларуванні нерухомості за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що 28 жовтня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід директору одного з приладобудівних підприємств, що входить до Державного концерну «Укроборонпром», який обґрунтовано підозрюється у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2,44 млн гривень.

«Заслухавши доводи сторін, суд ухвалив задовольнити клопотання та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,6 млн гривень. Також на підозрюваного покладено такі обов’язки: не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон», - йдеться у повідомленні.

У справі Гладковського-молодшого закінчився строк давності, але провадження не закрилиСтоличний райсуд продовжує слухати справу про зловживання впливом сином колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони, попри неможливість застосувати до нього покарання.

При цьому, як відомо, строк дії ухвали щодо покладених на підозрюваного обов’язків - до 29 грудня 2022 року.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про директора Ізюмського приладобудівного заводу, депутата Ізюмської міської ради Харківської області Сергія Філоненка.

НАБУ та САП розслідували низку корупційних епізодів у діяльності ДК «Укроборонпром» за участі ТОВ «Оптимумспцедатель». Дотепер слідство встановило дев'ятьох учасників цієї корупційної схеми. З них четверо засуджено, ще четверо — на лаві підсудних. У межах розслідування цих епізодів встановлено, що за час дії схеми за участі ТОВ «Оптимумспецдеталь», ДК «Укроборонпрому» поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому до бюджету не надійшло понад 46 млн грн, із яких 25,77 — податок на додану вартість, 20,63 — податок на прибуток.

НАБУ та САП розслідують й інші можливі зловживання за участі ТОВ «Оптимумспецдеталь» при співпраці з підприємствами ДК «Укроборонпром».

14 червня Офіс генерального прокурора не погодив повідомлення про підозру директору державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергію Філоненку, який, як вважають, у Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі одержав неправомірну вигоду від Віталія Жукова.

Також ми повідомляли про те, що Національне антикорупційне бюро розслідує факт можливого недостовірного декларування директором державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод», депутатом Ізюмської міської ради Харківської області Сергієм Філоненком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: