ВАКС заарештував майно директора Ізюмського оборонного заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав арешт на низку майна керівника державного оборонного заводу, розташованого на Харківщині.

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно директора державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод», депутата Ізюмської міської ради Харківської області Сергія Філоненка. Його підозрюють у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 26 жовтня ухвалив ВАКС, яке частково змінила Апеляційна палата, повідомляє «Слово і діло».

26 жовтня ВАКС заарештував квартиру, гараж загальною площею 23,4 кв. м; автомобілі Land Rover Range Rover і Mercedes-Benz С250; грошові кошти на рахунках у Приватбанку, а також майно, яке належить Філоненко та його дружині на праві спільної сумісної власності: садовий будинок; три земельні ділянки; чотири квартири; гараж загальною площею 22,8 кв. м; автомобіль HONDA CR V 2.4 А/Т; апартаменти та грошові кошти на банківських рахунках. Адвокат просив скасувати арешт з майна, яке було придбано до інкримінованих подій або належить дружині Філоненка особисто.

Апеляційна палата ВАКС вирішила скасувати арешт половини майна, яке належить дружині підозрюваного, а саме: по половині двох гаражів площами 23,4 кв. м і 22,8 кв. м; по половині двох земельних ділянок; по половині трьох квартир та половину автомобілю HONDA CR V 2.4 А/Т.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ). Філоненку визначили запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: