У полоні залишаються майже 170 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС – МВС

Читать на русском
У російському полоні перебувають 169 працівників Національної гвардії України, які охороняли Чорнобильську АЕС під час окупації.
mvs.gov.ua

У російському полоні перебувають 169 працівників Національної гвардії України, які охороняли Чорнобильську АЕС під час окупації. Йдуть переговори про їхній обмін.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на брифінгу у Чорнобилі у вівторок, 26 квітня.

Вкрали чайники, вилки та сервізи: російські військові розграбували ЧАЕС перед відходомРосійські військові вкрали майно на Чорнобильській АЕС та розграбували готель поряд – винесли техніку, посуд та навіть вилки та ложки.

«На жаль, багато співробітників Національної гвардії у полоні, які були на Чорнобильській атомній станції, а потім були вивезені. 169 нацгвардійців. Частина їх біля РФ, частина біля РБ. Але ми зараз ведемо переговори про те, щоби здійснити обмін, щоб наші хлопці обов'язково повернулися в Україну», - сказав він.

Він зазначив, що, за відомостями, що є в МВС, поранених серед українських полонених немає. За словами голови МВС, у відомстві мають у своєму розпорядженні дані про орієнтовне місцезнаходження полонених співробітників Нацгвардії.

Як відомо, росіяни захопили Чорнобильську АЕС у перший день широкомасштабного нападу росії на Україну 24 лютого. Понад три тижні ЧАЕС перебувала під російською окупацією. Після цього армія рф залишила АЕС, прихопивши з собою награбоване майно.

Нагадаємо, напередодні із російського полону звільнили українського військового льотчика Су-25. Також із полону повернулися додому голови двох громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: