Мародерство на ЧАЕС: викрито генерала рф, який керував розграбуванням

Читать на русском

Офісу генпрокурора України вдалося встановити особу російського генерала, який керував армією під час захоплення та мародерства на ЧАЕС.

Офісу генпрокурора України вдалося встановити особу російського генерала, який керував армією під час захоплення та мародерства на ЧАЕС. Ним виявився генерал-майор поліції росії Олег Якушев.

Про це повідомляє генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

За інформацією чиновниці, Олег Якушев під час окупації Чорнобильської АЕС виконував обов'язки старшого оперативної групи федеральної служби військ національної гвардії росії.

За його наказом з підприємства було викрадено понад 2 тисячі одиниць майна - від верстатів, обладнання, інструментів та офісної техніки до меблів та одягу. Загарбники викрали зі станції майна більш ніж на 26 млн грн.

Також вони повністю вивели з ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка досліджувала радіоактивні відходи на різних етапах обігу. Через це персонал не міг здійснювати контроль над ними.

«Прокурори Вишгородської окружної прокуратури Київської області спільно з Нацполом та СБУ зібрали достатньо доказів, щоб повідомити йому про підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, ведення агресивної війни та порушення законів та звичаїв війни», - повідомила Венедіктова.

Нагадаємо, 31 березня російські війська залишили захоплену Чорнобильську АЕС. Окупанти виїжджали з награбованим майном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: