Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Трухіну

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного депутата.
Олександр Трухін

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 січня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Олександра Трухіна. Його підозрюють у пропозиції хабара патрульному поліцейському.

Таке рішення 17 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками. Прокурор САП просив обов'язки продовжити.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на строк дії ухвали строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Олександра Трухіна – ред.) у зв'язку із застосуванням щодо нього запобіжного заходу у виді застави. Строк дії ухвали - два місяці, до 17 січня 2023 року включно, однак у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: