У МінТОТ закликали мешканців деокупованого Херсона евакуюватися на зимовий період

Читать на русском
Переселенців забезпечать безкоштовним проживанням у притулках, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала жителів деокупованого Херсона евакуюватися на зимовий період у безпечніші регіони країни.

Про це в голова МінТОТ повідомляє у Telegram.

«Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням до Кіровоградської, Хмельницької області чи західних регіонів України», - написала вона.

Керівниця відомства зазначила, що насамперед її заклик стосується жінок з дітьми, літніх людей, хворих та представників маломобільних груп.

«Переселенців забезпечать безкоштовним проживанням у притулках, гуманітарною допомогою, харчуванням, медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки внутрішньо переміщеній особі та грошовій допомозі від держави та міжнародних організацій», - додала Верещук.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують примусово вивозити мешканців тимчасово окупованих територій на лівому березі Херсонської області.

Напередодні Кабмін розробив план по відновленню деокупованих територій.

Також стало відомо, скільки коштів Україна вже витратила на підтримку ВПО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: