Росіяни евакуюють українців із Херсонської області, а ЗСУ знищили п'ять складів – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти продовжують примусово вивозити мешканців тимчасово окупованих територій на лівому березі Херсонської області.

Російські окупанти продовжують примусово вивозити мешканців тимчасово окупованих територій на лівому березі Херсонської області. Тим часом ЗСУ знищили п'ять ворожих складів боєприпасів.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Сьогодні росіяни завдали ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у Дніпрі та Одесі, Балаклії у Харківській області, Вільнянській Запорізькій області, Нікополі Дніпропетровської області та Очакові у Миколаївській області.

За уточненою інформацією, 17 листопада Сили оборони збили дві крилаті ракети, дві керовані авіаційні ракети та п'ять іранських безпілотників на різних напрямках.

На інших напрямках росіяни здійснювали такі обстріли:

  • на Слобожанському напрямку - із танків та всього спектру артилерії, по районах населених пунктів Амбарне, Глибоке, Дворічна, Землянки, Колодязне, Червоне, Куп'янськ, Стариця, Стрілка та Фіголовка Харківської області;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з різнокаліберної артилерії, по районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Піщане та Табаївка Харківської області; Греківка, Новоселівське, Майданчик та Стельмахівка в Луганській області та Колодязі та Торському Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'яне, Зеленопілля, Кліщіївка, Досвідчене, Роздолівка, Соледар в Донецькій області;
  • на Авдіївському напрямку - з різнокаліберної артилерії, районами населених пунктів Красногорівка, Мар'їнка, Невельське, Нью-Йорк та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах населених пунктів Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар та Пречистівка Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку - із усього спектра артилерії, по районах населених пунктів Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Новоандріївка, Новомиколаївка, Ольговське та Павлівка Запорізької області та Іллінка та Червоногригорівка Дніпропетровської області;
  • на Криворізькому напрямку - із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, по районах Качкарівки, Михайлівки та Осокорівки Херсонської області.

Ракетні удари росії 15 листопада перевершили масштаб 10 жовтня: порівняння двох атакРосія 15 листопада випустила по Україні близько ста ракет. Атака за масштабами перевершила обстріл 10 жовтня, який порівнювали із першим днем вторгнення. Порівняння – на інфографіці.

На Херсонському напрямку під артилерійські обстріли ворога, зокрема, потрапили райони населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Миколаївка, Херсон та Чорнобаївка Херсонської області.

Крім цього повідомляється, що рФ готує законопроект, який передбачає із весни 2023 року легалізацію призову на військову службу українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях та отримали паспорт громадянина країни-агресора.

Тим часом росіяни продовжують примусову евакуацію населення України та вивезення майна із тимчасово окупованих територій Херсонської області. Зокрема, у ніч проти 16 листопада загарбники примусово вивозили населення з Новокиївки. Крім того, у Новій Каховці перестала функціонувати центральна міська лікарня, оскільки все медичне обладнання та машини швидкої допомоги були викрадені та вивезені у напрямку Криму.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за 17 листопада вразили 3 пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 складів боєприпасів та 3 інші важливі об'єкти росіян.

Раніше в Генштабі розповіли, куди росія може перекинути війська після виходу з Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: