Окупанти примусово вивозять дітей з інвалідністю з Херсонщини до Криму – Єрмак

Читать на русском
Російські загарбники примусово вивозять дітей з інвалідністю, які є вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату, до окупованого Криму.
Андрій ЄрмакФото – president.gov.ua

Російські загарбники примусово вивезли 12 вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату до тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

«Росіяни продовжують цинічно викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях. На цей раз вони примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області», – написав він.

В ОП розповіли, скільки українських дітей примусово депортували до рфЗ початку повномасштабної війни російські окупанти примусово вивезли до рф понад 8 тисяч українських дітей.

Керівник ОП заявив, що 7 жовтня росіяни створили бюджетну установу «Олешківський дитячий будинок-інтернат» на базі майнового комплексу комунального закладу. Крім того, вони призначили нового «директора».

Наразі у закладі перебувають 82 дитини, 40 з яких є паліативними. 12 дітей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи віком від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5. Вона знаходиться у селі Строгонівка Сімферопольського району АРК.

«Що буде далі з дітьми, наразі невідомо, але росія систематично викрадає та депортує наших людей, повторюючи гірші практики минулих злочинів проти українського народу», – підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, у суботу, 15 жовтня, загарбники та колаборанти почали вивозити дітей з Енергодару до російської федерації. Пізніше росіяни почали казати батькам, що їхні діти затримуються «на невизначений термін» і ходитимуть до російських шкіл.

Також у п’ятницю, 21 жовтня, російські загарбники викрали вихованців Херсонського обласного дитячого будинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: