Ситуація на фронті: ЗСУ відбили атаки в районі 13 населених пунктів на Донбасі

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки в районі населених пунктів Стельмахівка на Луганщині, а також Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам’янка, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

Українські військові за добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів: Стельмахівка на Луганщині та Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам’янка, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Окупанти за минулу добу завдали 9 авіаційних, 7 ракетних ударів та здійснили понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань наразі немає. Білорусь, як і раніше, підтримує російську агресію, надає рф свою інфраструктуру, територію і повітряний простір. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі.

Скільки військових та цивільних загинули в ході конфліктів після Другої світової війниЯкими втратами серед військових та цивільних оберталися збройні конфлікти після Другої світової війни – на інфографіці.

На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог веде оборону, здійснює обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує свої зусилля на веденні наступальних дій.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється на захоплених рубежах.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, які ведуть оборону, та не припиняє артилерійські обстріли позицій ЗСУ та населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

У Генштабі також повідомили, що окупанти влаштували катівню в населеному пункті Стрілецьке Генічеського району Херсонської області.

Українська авіація минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України минулої доби вразили пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та станцію радіоелектронної боротьби російських окупантів.

Нагадаємо, американський генерал Марк Міллі заявив, що військово-політичне керівництво росії припустилося стратегічної помилки, коли віддало наказ про повномасштабне вторгнення в Україну. Тепер рф зазнає поразки на оперативному та тактичному рівні.

Аналітики вважають, що Україна має використати помилку путіну, який наказує добиватися успіхів на полі бою за будь-яку ціну, і продовжити контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: