Після відступу з Херсонщини, окупанти посилюватимуть наступ в Донецькій області – ISW

Читать на русском
Окупанти посилять наступ в Донецькій області, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані військовослужбовці, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області.
armyinform

Окупанти посилять наступ в Донецькій області, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані військовослужбовці, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Українські сили в Донецькій області найближчими тижнями опиняться під сильним тиском через нові наступальні операції росіян. Та на думку аналітиків, загарбники навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному плані, однак вони можуть захопити Бахмут ціною величезних втрат.

Зауважують, що російські сили, які діють на Донеччині, включають частини регулярних Збройних сил рф, мобілізованих військовослужбовців, бійців приватної військової компанії «Вагнера», формування БАРС, ополченців з так званих Донецької та Луганської народних республік, солдатів чеченських підрозділів Рамзана Кадирова та добровольчих батальйонів.

У Міноборони розповіли, хто саме керує контрнаступом ЗСУ на півдніЗаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Україна має на всіх фронтах потужних і загартованих у боях командувачів.

«Цей химерний конгломерат бойових сил матиме значно меншу ефективну бойову міць, ніж угруповання регулярних частин аналогічної чисельності. Вкрай малоймовірно, що Суровікіну вдасться перетворити його на силу, здатну вести широкомасштабну наступальну механізовану маневрену війну», – розповідають в ISW.

Україна також, ймовірно, поверне бойову потужність із західного Херсона і передислокує її в інші райони для проведення як оборонних, так і контрнаступальних операцій.

«Російський наступ у Донецькій області, ймовірно, вимагатиме від ЗСУ відволікти частину сил на оборону в цій області, але ЗСУ, вірогідно, спрямують принаймні частину відновленої бойової потужності або на посилення свого поточного контрнаступу в Луганській області, або на відкриття нового контрнаступу в іншому місці», – підсумовують аналітики.

Нагадаємо, станом на 13 листопада слідчі вже задокументували понад 400 воєнних злочинів на звільненій від російських загарбників території Херсонщини. Наразі триває затримання солдатів і найманців рф, яких покинули в області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: